Testkezelés sport és diéta mellett

Testkezelés – Igen vagy nem? …… mindenképpen igen!

Hányan is vagyunk, akik úgy gondolják a testkezelésnek semmi értelme?….az a lustáknak találták ki, akik semmit sem akarnak tenni a cél érdekében… Igen, sok sok évvel ezelőtt ezt én is így láttam, azt gondoltam, aki fogyni, formálódni, feszesedni akar, az mondjon le az édességről, hizlaló, egészségtelen ételekről, menjen heti háromszor-négyszer sportolni, és minden megvan oldva!
Azt gondoltam a testkezelés csak egy átverés, és semmi több. Hát ezt rosszul gondoltam…(7 éve, amikor megismerkedtem a High Care-el rá kellett jönnöm, hogy mennyire jó dolog ez a testkezelés, először csak másokon látva az eredményeket, majd később magamon is) A cél elérése érdekében valóban szükség van sportra és diétára, de a testkezelés igenis nagyon sokat tud hozzátenni az áhított alak eléréséhez.

Elmesélném egy személyes tapasztalatomat Nektek! Körübelül 1,5-2 éve elkapott a hév, egy barátom, munkahelyet váltott és végre a hobbija lett a munkája, személyi edzésbe kezdett. Az ő tanácsait megfogadva elkezdtem egy diétát, és időhiányra panaszkodva úgy döntöttem nekem ugyan nincs időm hozzá lejárni, otthon tornáztam! Olvadtak is le a centik ettől a kombótól. (Ahogy a nagyok mondják 70%-ban az számít, mit eszel, 30-ban, az hogy mit, mennyit és hogyan sportolsz.) Alakult ugyan a dolog, de közel sem úgy, ahogy én azt előre elképzeltem, így hát rájöttem, hogy persze van nekem időm….mindenkinek van, csak akarni kell, ezért elkezdtem hozzá lejárni személyi edzésre, heti négyszer-ötször. Egész jó, már volt olyan testrészem, amivel meg voltam elégedve…. 😉 De volt valami, amivel nagyon nem, mindenkinek van úgynevezett „kényes testrésze”, amit, ha tehetne, lecserélne….valakinek a combja, valakinek a feneke….hát ez a testrész nálam a has, és a derék területe, az a jó kis úszógumi. 😀 A súlyom már megközelítette azt a határt…bevallom én jól éreztem magam, de sokak már megjegyezték….ez már túl sok….akkor 25 éves létemre is elkezdtem látni, hogy az arcomat megviselte a fogyás….és ennek ellenére is….az a has az még ott volt bőven….
És ekkor döntöttünk úgy, hogy itt az ideje a testkezelésnek…és milyen jól tettük, végre elindultak a centik a kényes részről is! Nem máshonnan, ahonnan nem akartuk, onnan, arról a részről, amit kezeltünk! Végre!

Sajnos/Természetesen a többségnek…nekem is vannak időszakaim, amikor felcsúszik az a pár kiló….ki tudna ellenállni azoknak a jó kis tóparti vacsoráknak, fagyizásoknak és a karácsonyi finomságoknak….de már tudom, hogy mivel könnyíthetem meg magamnak a tavaszi testformálásomat!

Mindenkinek szívből ajánlom!
Lehoczky Zsuzsanna