Sokan kérdezik, én miket is használok otthon?!

Hát elárulom, a lista nem lesz túl rövid! 😉

20 éves korom óta, immáron több mint 7 éve dolgozom kozmetikusként! A kezdetektől nagyon fontosnak tartottam a bőröm ápolását, hiszen sokkal könnyebb megelőzni, késleltetni a bőr öregedését, mint a már meglévő ráncokkal kezdeni valamit!

Igyekszem mindent számba venni, mivel is kezdtem, és most miket használok!

Mindig külön figyelmet fordítottam arra, hogy a bőröm megfelelően legyen tisztítva, nappal és éjszaka is ápolva.

Mivel ez a bejegyzés, főleg a 20-30-as korosztály számára lesz hasznos, ezért megígérem, hogy egy későbbi alkalommal kitérek, majd arra is, hogy a nővérem mit használ (ő 9 évvel idősebb, mint én), és persze anyukám, akivel 30 év korkülönbségünk van! 

A kezdetekben letisztításra CLEANSING BALMOT, arcápolásra C7 PLUS krémet, szemápolásra pedig EYE SENTIAL szemkörnyékápolót használtam.
A Cleansing Balmot, mely egy nagyon jó arclemosó és egyben tonik is, ami nem csípi a szemet sem, hamar leváltotta nálam a SPA NANO CARE TISZTÍTÓKORONG.

Ez a tisztító korong egy arányaiban drágább arclemosó, viszont rendkívül egyszerű a használata. Míg a Cleansing Balmot vattakorongra fel kell vinni, és azzal kell letörölni az adott bőrfelületet, addig a Spa korongot, mindösszesen ki veszem a tégelyből, és már törölhetem is vele az arcom. Ez tulajdonképpen egy már hatóanyaggal, és tisztítóanyaggal átitatott lapocska. Éveken keresztül használtam ezt a kombinációt, idővel azonban a C7 – C vitaminos hidratáló krém már kevésnek bizonyult. Ezt többek között, onnan is észrevettem, hogy túl gyorsan fogyott, tehát már sokkal több krém kellett, ahhoz, hogy meglegyen a komfortérzetem.

Ekkor egy ideig még, lévén annak, hogy nem fogyott el teljesen a C vitaminos krémem, egy kiegészítő „szer”-hez nyúltam. Ez volt az FCL GÉL; ez egy ránctalanító feszesítő gél. Az FCL gél egy liposzómás termék, amelyet a tónusos és feszes bőrkép céljából fejlesztettek ki. A termék alkalmazásánál fontos tudnivaló, hogy liposzóma tartalma miatt csak megtisztított bőrfelületre javasoljuk. Ezért beszereztem még egy terméket, hogy a bőr letisztítása teljes legyen. Ez volt a TONE UP, egy tonik. A sorrend a következő volt: SPA korongos tisztítást követően, áttöröltem az arcomat Tone Up-pal, majd bekentem a teljes arcomat FCL géllel, vártam egy pár percet, míg az beszívódott, és feltettem az Eye Sential szemápolót, és a C vitaminos arckrémet.

Remek volt az időzítés, épp mikor elhasználtam a már meglévő C vitaminos krémet, Weyergans piacra dobta a legújabb termékcsaládját, a PURE családot. A teljesen természetes összetevők mellett, az aktuális legmodernebb professzionális kozmetikai trendeknek megfelelő hatóanyagokat tartalmazzák. Ekkor még csupán 3 arckrémből állt ez a termékcsalád, a Feel Good, a Q és a Platina krémből. A C vitaminos krémemet felváltotta a FEEL GOOD arckrém (míg el nem felejtem; fontos tudnivaló még az összes High Care krémről, hogy mindet 24 órás krémként tartjuk számon, ami azt jelenti, hogy nincs szükség külön éjszakai és külön nappali krémre, kivételek persze mindig vannak, de erről majd később.) Ez a krém, ahogy a neve is sugallja, jó érzéssel tölt el. A kezdeti időszakban, mikor az ember elkezdi használni, érezni egy kis bizsergést, ez a benne lévő trópusi nádkivonatnak köszönhető, mely táplál, hidratál és visszaállítja a bőr rugalmasságát. Minden bőrtípusra alkalmazható tiszta növényi kivonatokat tartalmazó, hidratáló tápláló parabénmentes krém.

Mivel igen nehezen tudok betelni az arcápolókkal, és nagyon nagy vágyat éreztem, hogy kipróbáljam a Q – Q10-es arcápolót is, ezért a Feel Good mellett éjszakára elkezdtem ezt is használni, hát mit mondjak, nem bántam meg! 😉

Noss, a szemápolók…most térjünk ki kicsit ezekre is, 3 szemápolónk van, amit most mindenkinek (kórtól és nemtől függetlenül) bátran ajánlok, annyira szeretem mind a hármat, hogy bajban is vagyok vele, melyiket válasszam, ezért én nem választok. Ezt a hármat cserélgetem a fürdőszoba polcomon, hol egyiket, hol másikat veszem meg. Ezek a következők: PURE EYE CARE, SPA LINE EYE CARE és TIMELESS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ.

És most a legnagyobb újdonságunk, a CHARMING MASZK következik.
Az idei ősz legnagyobb szenzációja az öt különböző gyümölcssavat és tengeri kollagént tartalmazó éjszakai krémünk, igen, hangsúlyozóm, Ő az az egy kivétel, amit már említettem. A Charming maszk antioxidáns hatásain kívül egyszerre mélytisztítja, peelingezi, hidratálja, regenerálja a bőrt. Azonnal látható eredményei vannak. Gyümölcssav tartalma miatt a napi használatra csak ősszel-télen van lehetőség, és a szolárium sem engedélyezett. Ennél a kikötésnél, azért feladták számomra a leckét, nem vagyok „szolárium függő”, de azért szeretem, ha télen is van egy kis színe a bőrömnek, az alapozót viszont nem vagyok képes elviselni a bőrömön. Ugyanakkor tudtam, hogy nagyon szeretném ezt a krémet, és megszületett a tökéletes kombináció a fejemben.

Bőrtisztításra: PURE CLEANSING GÉL + TONE UP
Nappali regenerálásra: FCL GÉL + SPA LINE TEINTURE-SZÍNEZETT HIDRATÁLÓ KRÉM
Éjszakai ápolásra: CHARMING MASZK
Szemápolásra (reggel és este is): most épp SPA LINE EYE CARE.

Na és egy rövid összefoglaló arról, amit még csak most említettem.
PURE CLEANSING GÉL: A Pure (természetes, parabénmentes) termékcsalád legújabb tagja, fantasztikus friss narancs illattal. Ez egy olyan gél állagú tisztító, melynek aktív összetevői fokozzák a bőr vérellátását, ezzel segítik a bőr anyagcseréjét. Rendszeres használatával a bőr bársonyos és hidratált lesz.
SPA LINE TEINTURE-SZÍNEZETT HIDRATÁLÓ: Szerintem egy fantasztikus termék, egyenletes, de ugyanakkor természetes barnás bőrszínt eredményez. Hyaluronsav, panthenol és barna alga kivonat tartalma miatt, pedig ezzel egy időben hidratálja is a bőrt. FCL géllel a következőképpen kombinálom, először felteszem a feszesítő szérumot, várok egy pár percet, míg az be is szívódik a bőrömbe, és utána teszem fel a színezett hidratáló krémet. Rendkívül egyszerű a használata, nagyon könnyen, szép egyenletesen eloszlatható a bőrfelületen.

2015-ben most, 27-évesen ezt egy több mint jó, fantasztikus kombinációnak tartom. Szívből ajánlom minden 25 és 30 év közötti vendégemnek!

Lehoczky Zsuzsanna